Bij aanmelding bij de BreinPoli dienen onderstaande stappen door de huisarts of medisch specialist doorlopen te worden.
Stap 1: het maken van een verwijsbrief. Het format voor de verwijsbrief treft u hier.
Stap 2: het digitaal invullen van het aanmeldformulier, dit kunt u doen door dit formulier in te vullen. Dit gaat via een beveiligde manier. Hier moet u de ingevulde verwijsbrief van stap 1 als bijlage toevoegen.
Bij vragen of problemen kunt u een email sturen of bellen met het secretariaat.
Voor adresgegevens, zie de pagina 'contact' van deze website.
Wachttijd
De wachttijden van Stichting BreinPoli treft u hier.
Kosten van behandeling
De kosten van een behandeling vallen onder de dekking van de basis zorgverzekering.
Iedere verzekerde betaalt een eigen risico. Het eigen risico is afhankelijk van het openstaande bedrag van het (vrijwillig) eigen risico.
Voor informatie over het eigen risico kunt u uw zorgverzekeraar raadplegen.
Stichting BreinPoli kan helaas niet werken voor polishouders van CZ
Stichting BreinPoli kan werken voor polishouders van alle grote zorgverzekeraars en vrijwel alle kleinere, met uitzondering van CZ. CZ weigert al jaren een contract af te sluiten met Stichting BreinPoli. CZ houdt ook vast aan het zogenaamde ‘cessie verbod’. CZ voert polissen voor CZ, Nationale Nederlanden en OHRA.
Het argument dat CZ aanvoert is dat Stichting BreinPoli moet aantonen dat verzekerden van CZ behoefte hebben aan de zorg van Stichting BreinPoli. CZ eist dat de stichting daarvoor eerst veel verzekerden van CZ behandelt (terwijl CZ weigert een contract af te sluiten met de stichting). Het betreft een “catch-22” situatie. Niet alleen vindt Stichting BreinPoli dit ernstig voor u. De weigering van CZ is ook nadelig voor de efficiency van de zorg, omdat Stichting BreinPoli samenwerkt met andere zorgverleners. Deze samenwerking wordt gehinderd door de tegenwerking van CZ. Het standpunt van CZ is onbegrijpelijk omdat de stichting zorg biedt waar een groot tekort aan is.
Publicatie van de tekst in de onderstaande paragraaf is voorgeschreven door de NZa
(zie de "Transparantieregeling zorgaanbieders ggz”).
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).