Wat wij doen

Wanneer u in aanmerking komt voor onderzoek en behandeling bij de BreinPoli, krijgt u een uitnodiging voor drie afspraken.

Tijdens de eerste afspraak heeft u een intakegesprek met de neuropsycholoog. In het intakegesprek worden uw klachten besproken en andere zaken, die belangrijk zijn, om meer inzicht te krijgen in uw klachten. Deze afspraak duurt meestal circa anderhalf uur.

De tweede en derde afspraak is bij de neuroloog en bij de psychiater. De neuroloog doet ook een lichamelijk neurologisch onderzoek. Bij de neuroloog bent u ongeveer anderhalf uur en bij de psychiater een uur.

Daarna vindt een overleg plaats.
Na dit overleg wordt met u het behandelplan besproken.

Indien daar aanleiding voor is, kunnen wij in overleg met u besluiten om een NeuroPsychologischOnderzoek (NPO) uit te voeren. Een NPO dient om inzicht te krijgen in eventuele cognitieve stoornissen.

Na deze intakefase bespreken we in ons multidisciplinair overleg wat voor u de beste behandeling is. Wanneer een medicijn u kan helpen, zal dit geadviseerd en voorgeschreven worden. De verdere behandeling zal vooral door de neuropsycholoog plaats vinden. U moet denken aan bijvoorbeeld begeleiding voor verwerking of acceptatie van het letsel, of behandeling voor een depressie of post traumatische stressstoornis.

Voor behandelingen kan gebruik gemaakt worden van beeldbellen.
Stichting BreinPoli past uiteenlopende eHealth digitale behandelingen toe die de effectiviteit en efficiƫntie van de zorg vergroten.
Hiervoor wordt met name gebruik gemaakt van de applicaties van het digitale platform van Embloom.

Stichting BreinPoli is een multidisciplinair hoog specialistisch expertisecentrum voor Neuropsychiatrie / NAH met psychische stoornissen.